Csökkenthetők energiaköltségeink a hővédő ablakfóliákkal?

Kiszámítható a fóliák megtérülése?

Referenciák 

Sió Plaza Kültéri ablakfólia.

Sió Plaza tetőbevilágítók 500 m2 üvegfelületén bejutó, nap által okozott hőterhelést nem bírta lehűteni a klíma. Felső szinten már elviselhetetlen meleg volt. Hanita silver 20 kültéri fóliával, telepítés után folyamatos méréseket végzett az üzemeltetéssel megbízott cég. Visszajelzésük szerint 12 C hőfok különbséget a hővédő ablakfólia segítségével.  

hővédő üvegfólia telepítéseHővédő ablakfóliázás bevilágítók fóliázása meleg ellen.

 

 Üvegfóliázás silver 20 ext hővédő fóliávalablakfóliázás kültéren hővédő fóliával

 

 

         Kálvin Center Kültéri ablakfólia 200 m2  Alpintechnikával

Kültéri hővédő ablakfólia telepítése Kálvin center

 

Skytec Hungary 150 m2

Üvegfelületeken keresztül bejutó hőterhelés miatt elviselhetetlen körülmények voltak az épületben. Munkavégzést a siver 20 kültéri hővédő ablakfólia telepítésével tettük elviselhetőbbé.

kültéri ablakfóliázás

 

Metropol West Irodaház 200 m2

Utcafronti nagy üvegfelületeknél fontos szempont volt a betekintés elleni védelem. Emeleti nyílászáróknál, a nap által okozott meleg és fényvédelem miatt kellett az üvegfólia. Hanita silver 20 és 35 ablakfólia került telepítésre.

hőszigetelő, hőkintartó fólia.fényvédő,hővédő fólia telepítése. 

Irodaház 1700m2

Az üvegfelületeken bejutó, nap által okozott erős reflexió és meleg  miatt fény és hővédő fóliát telepítettünk az irodaház ablakaira.

 reflektív ablakfóliahőszigetelő ablakfólia

 

CBC Irodaház beltéri hővédő fóliázás.

Irodaház 6 emeletén beltéri hővédő fóliát telepítettünk. Alábbi képen látható a különbség fényáteresztésben.

 

 

Gyártó üzem üvegfelületeire kültéri ablakfólia telepítés állványról,

Alsó képen látható polikarbonát bevilágítókra polyzon silver 20 hővédő fólia került.

 Kültéri ablakfólia telepítése állványról

Polikarbonát fóliázása hővédő fóliávalpolikarbonátra hővédő fólia

 Családi ház medencetér nyílászáróira UV szűrő betörésvédő ablakfólia telepítése.

Családi ház medencetér nyílászáróinak UV szűrő biztonsági fólia telepítése Beltéri UV védelmi fóliázás

 

 

 

 

 Kültéri hővédő fólia 

Családi villa üvegfelületei és tetőbevilágítói miatt nyáron a belső tér nagyon felmelegedett. Hanita kültéri hővédő ablakfólia telepítése után 12 C fok csökkenést értünk el. 

Hővédő fólia telepítése családi házra.

Kálvin Center, hővédő ablakfóliázás

Az irodaház főbejárat fölött lévő függőleges üvegfelület hővédő üvegfóliázás 200 m2. Az irodaház bevilágító felületei óriási mértékben voltak kitéve a nap káros hatásainak valamint a klímarendszer nem tudta biztosítani az épületben a munkavégzésre alkalmas hőmérsékletet. A hővédő ablakfólia telepítése után 10 C hőcsökkenést értünk el. A hővédő fólia megtérülése ebben az esetben 1 év volt. Hanita kültéri Hővédő ablakfólia akár 8-10 éves garancia idővel rendelkeznek típustól függően. 

Kálvin Center IrodaházKálvin Center

 

 

 

MOL Töltőállomások betörésvédő ablakfóliázás

MOL Leányfalúi töltőállomásán a hajnali órákban betörtek.  Az elkövetők tisztában voltak azzal, hogy betörésvédő fóliával vannak ellátva az üvegek. Ezért felkészülten, csákánnyal hatoltak be. A képen jól látszik, hogy az üveg egyben maradt és hogy a behatolást csak úgy tudták megvalósítani, hogy az össze tőrt-üveget behajtogatták és a földön kúszva jutottak be. A fóliázott üvegen való átjutás akkora mértékű időveszteséget okozott az elkövetőknek, hogy az automatikusan elindított riasztást követően a kivonuló szolgálat tetten érte őket. A rendőrség kiérkezésig a biztonsági szolgálat visszatartotta az elkövetőket. Az ablaküvegeket 12 Mil Clear biztonsági fóliával láttuk el. 

Betörésvévő fóliaBetörésvédelmi fóliázás

Eiffel irodaház kültéri hővédő fóliázás

Az épület üvegfelületei az erős napsugárzás miatt katalizátorként működtek.  Gyárilag színezett üvegek ellenére a klímaberendezés nem tudta biztosítani az épületben a munkavégzésre alkalmas hőmérsékletet. Üvegek külső felületére a Titan 35-ös hővédő fóliát telepítettük, ami tökéletesen illeszkedett a homlokzati képhez. Az ablakfólia telepítésével 8-10 C hőcsökkenést értünk el.

Titan 35 ext ablakfóliaKültéri ablakfóliázás alpintechnikával

 

 

 

 

PRETTL Lighting & Interior Hungary Kft

üzemében,  kültéri policarbonat bevilágító felületek fóliázását végeztük. A Polyzone S 20 ext hővédő fóliával történő kivitelezést követően a csarnokban 10 hőfok csökkenést értünk el, mellyel nagyban nőtt az épületben dolgozók komfort érzete. Megrendelőnknek nagyságrendekkel kevesebbet kellett fordítania a klimatizációs költségekre.

Polikarbonát fóliázásPrettl kültéri polikarbonát fóliázás

 


 

Magyar Labdarúgó Szövetség

székházának a homlokzati üvegtábláinak az egyenkénti 6 m2  felületét a Silver 20 Ext kültéri hővédő ablakfóliával láttuk el. A betekintés gátláson túl cél volt az óriási felületeken bejutó hő megakadályozása. A kivitelezést követően, Megrendelőnknek maximálisan tudtuk teljesíteni az elvárásait. 

silver 20 kültéri ablakfóliázásablakfóliázás kültéren

 

 

Kazincbarcika biztonsági szilánkmentesítő fólia

 Biztonsági fóliázásSzilánkmentesítő ablakfólia

 

Tel: +36/30 921-92-96    +36/20 573-19-96

E-mail. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.