Balesetvédelem, baleset megelőzés

A modern építőipar egyre nagyobb üvegfelületeket alkalmaz az épületek külső szerkezetében és a belső terek elválasztásában.
Az üvegnek van azonban egy komoly hátulütője fizikai tulajdonságából adódóan: ezernyi borotvaéles üvegszilánkra törhet össze, melyek sérüléseket,
nem ritkán halált okozhatnak.
éppen ezért ezeket az üvegfelületeket törésbiztossá, szilánkmentesé kell tenni a sérülések elkerülése végett. Hanita szilánkmentesítő ablakfólia alkalmazásával ezek a balesetek megelőzhetők.

A(28/2007.(IX.29.) SZMM r.), módosított kormányrendeletben kimondják, hogy a munkahelyeken, közintézményekben,  hogy az ajtókat törés elleni védelemmel kell ellátni, ott ahol fennállhat a munkavállaló illetve az ott közlekedők megsérülésének kockázata.       A fenti rendelet 2 § 1. bekezdésében kötelezi a munkáltatót - intézményvezetőt a rendelet betartására, és felelősként nevezi meg. A jogszabály alapján minden olyan nyílászárót szilánkmentesíteni kell, amelyben üvegfelület került beépítésre, függetlenül annak nagyságától.

Iroda üvegek szilánkmentesítő ablakfóliázás

Élelmiszer iparban is előírás a szilánkmentes törés biztosítása. Minden olyan üvegfelületet ami kapcsolatban van, vagy közvetlen élelmiszergyártás közelében lehet törés mentessé kell tenni.

Szilánkmetesítő fóliázás Székesfehérvár, Alföldi tej

 

Tel: +36/30 921-92-96    +36/20 573-19-96

E-mail. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.